Образование

Иван Кутуев завършва средното си образование в Природо-математическа гимназия „Академик Сергей Павлович Корольов“ в Благоевград, профил Биология, Химия и Английски език. Завършва висшето си образование ОКС „Бакалавър“ „Треньор по вид спорт“ (Лека атлетика) в НСА „Васил Левски“. Семестриално завършил (пред държавен изпит) ОКС „Бакалавър“ „Учител по физическо възпитание и спорт“ и ОКС „Магистър“, „Кондиционна подготовка“ в същия университет.

През 2019 г. придобива и следдипломна квалификация „Бизнес администрация“.

образование
ПМГ ``Акад. С.П.Корольов``
НСА ``Васил Левски``
ПРОФЕСИОНАЛНА КАРИЕРА

Професионална кариера

През 2010 г. Иван Кутуев стартира професионалната си кариера като основава и развива собствен бизнес в областта на вноса и дистрибуцията на хранителни добавки и високо технологична козметична апаратура.
През 2016 г. започва работа като маркетинг мениджър към водеща българска компания в областта на производството на отоплителни системи.
От 2018 г. заема длъжността „Ръководител реклама“ на холдинг, под шапка на който се развиват водещи бизнеси в страната в сферата на хотелиерството и фитнес индустрията.

Предприемачество
Маркетинг мениджър

Спортна кариера

Лека Атлетика: Многократен медалист от юношески държавни първенства в дисциплината 800 метра гладко бягане, с постижение 1,56:91
Сребърен медал на републиканското първенство по лека атлетика за мъже в дисциплината десетобой (2011г.).
В периода 2007 – 2010г. е национален състезател в дисциплината планинско бягане, като участва в редица балкански и европейски шампионати.
През 2010 г. е един от двамата български състезатели, които за първи път участват на световно първенство по Скайрънинг в Италианския курорт Каназей.

Ориентиране: Многократен медалист от републикански първенства по Ориентиране. Той е балкански шампион и представлява България на Европейско първенство и редица други международни състезания.

спортна кариера иван кутуев
Лека Атлетика
Планинско бягане
НПО СЕКТОР ИВАН КУТУЕВ

НПО сектор

· Секретар на Българска асоциация на треньорите
· Председател на Спортен клуб Югозапад
· Член на академичен и факултетен съвет на НСА „Васил Левски“ – 2011 – 2015г.
· Председател на Студентски съвет на НСА „Васил Левски“ – 2011 – 2015г.
· Заместник председател на НПСС (Национално представителство на студентските съвети) в Република България – 2012 – 2015г.

През 2018 г. основава сайта RunBulgar.com съвместно сътрудничество с  Българска федерация по лека атлетика. Проектът има за цел да мотивира повече хора да спортуват.

Спорт
Студентски организации
Университет

Отличия и награди

Утвърждаване авторитета на НСА „Васил Левски“
Принос в развитието на НПСС
Принос към Треньорски факултет на НСА „Васил Левски“

Хоби

Обичам природата. Бягам в парка, разхождам се в планината, карам колело.

Обожавам музиката от 90-те. C-Block, NANA, ABBA и много други. Но има класики като O Fortuna (Carmina Burana – Carl Orff), които понякога слушам с часове.

„Златните БГ хитове на всички времена“ – благодарение на този диск преподадох лекцията „Кои са трамвай номер 5“ и какво е общото между Фидел Кастро и една от изпълнителките в диска на много връстници.

Не мога да скрия и симпатиите си, които са свързани отново с 90-те години, но към български изпълнители от така наречения жанр фолк, както и братята ни сърби. Тези музикални шедьоври основно слушам след 22:00 часа :)

Природа

100%

Личностно развитие

100%

Музика

100%